Skip navigation
9

Coming up soon – i-Limb® Wrist

ilimbwrist


Proteesia käyttäville yläraaja-amputoiduille ranteen kiertoliike on aina ollut ongelma, koska toimivaa teknistä ratkaisua ei ole ollut tarjolla. Nyt on.

Vuoden 2020 alussa Össur tuo markkinoille uuden i-Limb Wristin. Se on kaikkien aikojen ensimmäinen ranteen rotaattori, jonka avulla käyttäjä voi samanaikaisesti sekä kiertää rannetta että siirtyä haluamaansa otteeseen.

Tavoitteena oli kehittää kevennetty yksinkertaisempi, luotettavampi ja intuitiivisempi prosessi entisen monivaiheisen ja aikaa vievän tilalle. Kahden digitaalielektrodin ja sisäänrakennetun asentoanturin avulla i-Limb Wrist tunnistaa tarkasti tyngän lihasliikkeitä ja suorittaa täydellisen rotaation nopeasti, luonnollisesti ja tehokkaasti.

i-Limb Wrist on yhteensopiva Össurin kaikkien myoelektristen i-Limb-käsiproteesien kanssa. Ohjausmenetelmiä on valittavana kolme: älykäs ohjaus, suuri/pieni sekä ko-kontraktio. Siksi kaikkien i-Limb-proteesien käyttäjät voivat luottaa monien päivittäisten toimintojen sujuvan vaivattomasti.

Össurin lippulaivan i-Limb Quantumin kanssa käytettynä i-Limb Wrist kiertää ranteen automaattisesti heti optimaaliseen asentoon käyttäjän valittua haluamansa otteen. Kliiniseen testaukseen osallistuneista käyttäjistä 80 prosenttia piti samanaikaista kiertoa hyödyllisenä.

 i-Limb Wrist ohjelmoidaan Össurin patentoidulla Biosim-sovelluksella. Sen avulla tunnistetaan ja kalibroidaan käyttäjän pienetkin lihasliikkeet i-Limbin sovituksen yhteydessä sekä määritellään nopeusasetukset. Lääkärin vastaanottohuoneen ulkopuolella käyttäjät voivat myös hyödyntää My i-Limb -sovellusta iOS-älypuhelimella halutessaan käyttää pikaotteita. 

Katso toiminta videoanimaatiosta (57 sekuntia).

ilimb video 2